App’s & programma's om mensen, teams, en organisaties, positief in beweging te brengen.

 

Hoe werkt het...

De beste manier om een positieve cultuur en aantrekkelijk merk te krijgen is door 'het' zelf te doen...

emotome_app.gif

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Ook op het werk.

Met technieken uit de positieve psychologie zorgen we er voor dat mensen nieuwe routines ontwikkelen. Onze programma's raken mensen en inspireren met aanstekelijke energie.

Over

Emotome is een Nederlandse onderneming (2015) op het gebied van interne activatie. Wij geloven dat elke organisatie erbij gebaat is dat medewerkers intrinsiek gemotiveerd zijn om in beweging te komen. Bovendien vinden we dat iedereen het verdient om gelukkig te zijn, ook op het werk.


De programma's die wij ontwikkelen zijn speels, laagdrempelig en aanstekelijk, soms zelfs beetje provocerend. Want we houden er van om de boel een beetje op te schudden.

Onze aanpak is laagdrempelig en speels. Het geeft inzicht, inspiratie en zet aan tot actie. Emotome zorgt ervoor dat mensen doelgericht positieve routines en gedrag ontwikkelen. Hierdoor ontstaat meer arbeidsvreugde, betrokkenheid en initiatief, stijgt de productiviteit en klanttevredenheid en daalt het ziekteverzuim. Zo willen wij een bijdrage leveren aan een betere en gelukkigere wereld.

onze oprichters

opgericht_door.pngDoor open te staan voor anderen en hun ideeën, in combinatie met solide wetenschappelijk onderzoek, kunnen onze programma's echt het verschil maken. Dat maakt ons blij!

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Ook op het werk.

En als wij zeggen iedereen dan bedoelen wij ook iedereen. Daarom ontwikkelen wij programma’s en werkwijzen die digitaal ondersteund worden zodat ze betaalbaar zijn en door de gehele organisatie uitgerold kunnen  worden. We maken daarbij gebruik van de laatste wetenschappelijke kennis van sociale technologie en positieve psychologie.

Heb je vragen, behoefte aan ondersteuning, feedback of gewoon zin in een goed gesprek. Neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar!


 

Aanpak

De beste manier om een positieve cultuur te krijgen is door 'het' zelf te doen.

De gelukkige en betrokken medewerker is een onderwerp wat voor velen niet goed bespreekbaar was, zeker niet in de directiekamers. 'Dat doe je maar in je eigen tijd, hier gaat het om zo efficiënt mogelijk geld verdienen', is wat we vaak hoorden als we over het geluk van de organisatie begonnen. 

HBR-cover-emotome.jpg

"Het staat in de Harvard Business Review, dus het is waar!"

Tegenwoordig is het onderwerp beter bespreekbaar. Organisaties beginnen te beseffen dat gelukkige medewerkers leiden tot gelukkige klanten. En wie wil dat nou niet. Bovendien blijkt uit allerlei wetenschappelijk onderzoek dat positieve en gelukkige organisaties winstgevender zijn, minder ziekteverzuim hebben, creatiever zijn, minder verloop hebben en een grotere aantrekkingskracht hebben op toekomstige medewerkers én klanten.

Kortom, happiness vertaalt zich in waarde, ook in financiële zin. Het klinkt als een open deur. En dat is het ook. Maar toch, hoe werkt jouw organisatie aan positief gedrag en geluk?

"Het is niet zozeer dat we niet weten wat we doen, maar we doen niet wat we weten." - Kim Cramer PhD

Samen met onze klanten ontwikkelen we programma’s die positief gedrag stimuleren bij de medewerkers. Zowel op het gebied van geluk als op het gebied van de waarden of het merk van een organisatie. Onder positief gedrag verstaan wij dus gedrag dat de betrokkenheid bij de organisatie verbetert én het geluk van de medewerkers vergroot. Kortom Emotome laat organisaties beter presteren door mensen in beweging te brengen.

Onze methodiek en tooling is erop gericht medewerkers met elkaar in dialoog te breengen en zich bewust worden van de zachte factoren die het werkplezier en de betrokkenheid beïnvloeden zoals bijvoorbeeld waardering, vertrouwen, verbondenheid en positiviteit.


 Met behulp van ons eigen wetenschappelijke onderzoek, positieve psychologie en technieken die gedrag beïnvloeden, zorgen we er voor dat mensen het initiatief nemen, nieuwe routines ontwikkelen en in beweging komen. Want alleen dan vindt er verandering plaats.

Dialoog

Een belangrijk onderdeel van onze programma’s is de dialoog tussen medewerkers. Wij trainen de facilitators van deze sessies en bieden ze een kader en tools om iedereen aan het woord te laten. Een open dialoog over geluk en eigen gedrag doet wonderen en vergroot het begrip, bewustzijn en werkplezier al meteen.

Bewustwording

Wij maken mensen bewust dat je positiviteit en geluk heel goed zelf kunt beïnvloeden. Je moet alleen inzicht hebben in de bouwstenen van geluk en bereid zijn actie te nemen. Als je weet wat de bouwstenen van geluk zijn en je inzicht hebt in wat deze voor jou betekenen, kun je aan de slag gaan met het ontwikkelen van positief gedrag en geluk. Helemaal als je het ook nog leuk maakt om te doen.

Happy Habits

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Vaak willen we grote stappen nemen. Dan bereik je immers sneller je doel. Maar voor grote stappen heb je ook veel energie en motivatie nodig. Door kleine acties en routines te ontwikkelen heb je meer succes. Want kleine stapjes zijn makkelijker te nemen en met vele kleine stapjes boek je ook een groot resultaat. Ons advies is dan ook begin niet te groot. Maar begin klein met wat wij Happy Habits noemen.

Services

VOLLEDIG PROGRAMMA

 • State of the art happiness programma

 • Een jaar lang gebruik van omnidevice platform

 • Happy Scan, Happy Challenges en overige functies

 • Inzicht in happiness individueel, team & organisatie

 • Training van facilitators voor Happy Team Sessies

 • Toolkit voor facilitators met o.a. posters en handleidingen

 • Leadership support om een happy cultuur te bouwen

 • Data analyses van geluksscores voor management

Vanaf € 8.750 voor 50 pers. per jaar

Vanaf € 11.950 voor 100 pers. per jaar

Vanaf € 19.550 voor 200 pers. per jaar

HAPPY SPEAKER

 • Unieke en interactieve spreker

 • Inzicht in de bouwstenen van geluk

 • Laatste inzichten uit de ‘science of happiness’

 • Inspiratie om te gaan werken aan positief gedrag en happiness

Vanaf € 1.000

PILOT PROGRAMMA

 • State of the art happiness programma

 • 3 maanden toegang tot omnidevice platform

 • Happy Scan, Happy Challenge en overige functies

 • 1 trainings sessie van facilitators om Happy Team Sessies te begeleiden

 • Toolkit voor facilitators met o.a. posters en handleidingen

Vanaf € 5.000 voor max. 100 pers.

HAPPINESS IN ONE DAY

 • Happiness in one day 

 • Een hele leuke workshop of leerzaam teamuitje

 • Laatste inzichten uit de ‘science of happiness’

 • Inzichten Individueel en team happiness meting

 • In verschillende werkvormen aan de slag met positief gedrag

 • Duur ongeveer 5 uur met 2 trainers

 • Optioneel: Een fantastisch team etentje met good mood food

Vanaf € 3.500

MAATWERK

 • Voor meer specifieke vragen rondom positief gedrag

 • Ontwikkeling van activatie concepten

 • Bouwen digitale tooling en concepten

 • Advies over integratie positief gedrag met andere programma’s

Op aanvraag     

Pilot Programma

 • State of the art happiness programma

 • 3 maanden toegang tot omnidevice platform

 • Happy Scan, Happy Challenge en overige functies

 • 1 trainings sessie van facilitators om Happy Team Sessies te begeleiden

 • Toolkit voor facilitators met o.a. posters en handleidingen

Vanaf € 5.000 voor max. 100 pers.

Happiness in one day

 • Happiness in one day 

 • Een hele leuke workshop of leerzaam teamuitje

 • Laatste inzichten uit de ‘science of happiness’

 • Inzichten Individueel en team happiness meting

 • In verschillende werkvormen aan de slag met positief gedrag

 • Duur ongeveer 5 uur met 2 trainers

 • Optioneel: Een fantastisch team etentje met good mood food

Vanaf € 3.500


Onze oprichters

In 2006 zijn Kim Cramer en Alexander Koene (eigenaren van BR-ND) begonnen met een wetenschappelijk onderzoek naar aantrekkelijkheid en happiness. De methode die ontstond (23plusone), bleek mensen steeds vaker aan te zetten tot positief gedrag. In 2014 zijn ze, samen met Marjolein Luijckx van de TU Delft, begonnen om een geluksprogramma te ontwikkelen en is het merk Emotome ontstaan. In 2015 zijn Michiel Alberda en Bart van de Ven er bij gekomen om de geluksprogramma's verder te ontwikkelen en te testen bij commerciële opdrachtgevers. Toen is Emotome ook gestart als zelfstandig bedrijf. In 2016 zijn er meerdere pilots gedraaid bij grote dienstverleners. Harmen van der Kooij is er in 2017 bij gekomen om te zorgen voor de doorontwikkeling van de online technologie. 

Kim Cramer PhD

kimcramer.png

 Ik ben graag verbonden. Met mensen. Met technologie. Met innovatie. Ik probeer altijd van alles, methodes, tools, mijn eigen gedrag, te verbeteren. Technologie helpt bij de ontwikkeling en het verspreiden van nieuwe dingen. Maar ik kan dat alleen met andere gedreven mensen om me heen. Dat is ook hoe 23plusone is begonnen. 

Samen met Alexander Koene -mijn compagnon sinds 2006- begon het allemaal, met een wetenschappelijk onderzoek naar de emotionele drijfveren van de mens. 

Daaruit ontstond een universele methode die mensen helpt om elkaar beter te begrijpen, om gedeelde betekenis te ontdekken en daar actie op te nemen. Te transformeren. Gelukkiger te worden. Te groeien. Ik wil mijn kennis op dit gebied delen en het gebruiken om de wereld een beetje mooier te maken. Doe je met me mee? 

Foon: +31 (0)6 19 65 91 45
Email: kim@emotome.nl

Alexander Koene

alexanderkoene.png

Geluk begint met bewegen, simpel. Sport en vooral duursport geeft mij creatieve energie. Daarom gaat een groot deel van mijn leven over uitdagingen van sport en ondernemerschap. Het avontuur vindt mij en anders ga ik zelf wel achter het avontuur aan. Ik heb langere tijd in Frankrijk, Indonesië en Italië gewoond en gewerkt. Tijdens al die omzwervingen krijg ik nieuwe ideeën en sta ik vaak voor spannende uitdagingen. Dat heb ik nodig, anders ga ik me maar vervelen. Gaat iedereen de ene kant op, ga ik de andere.

Ik ben 100% fit als duurloper, wielrenner, fitness en hockey trainer/coach en skileraar. Als uitvinder, inspirator en personal coach breng ik mensen in beweging. Als ondernemer en oprichter van 23plusone FriendsBR-ND en Emotome breng ik organisaties in beweging. Ik heb twee dochters en woon, met mijn zoon, vlakbij het centrum van Amsterdam. 

Foon: +31 (0)6 19 95 30 17
Email: alexander@emotome.nl


PRIVACY

Aangepast op: 25 Mei 2019

Dit Privacy Beleid beschrijft hoe wij informatie verzamelen, hoe we het gebruiken en delen. Als je hier vragen over hebt (of over andere hopelijk leukere zaken), aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@br-nd.com

23PLUSONE POSITIVE CULTURE PROGRAMMA

Wij houden ons bezig met het ontwikkelen van methodes en instrumenten voor positief gedrag binnen organisaties. 


Wij worden, zoals velen, niet gelukkig van ingewikkelde privacyverklaringen. Toch willen wij je graag inzicht geven in wat wij doen met jouw persoonsgegevens. We hebben dat zo simpel en volledig mogelijk proberen te verwoorden in deze verklaring. Mocht je toch nog vragen hebben over je persoonlijke data en hoe die verwerkt worden, stuur dan een e-mail naar info@br-nd.com

ALLEEN JIJ KRIJGT INZICHT IN JE PERSOONLIJKE SCORES
 
Het belangrijkste is het volgende: alleen jij krijgt inzicht in je persoonlijke scores.

Je persoonlijke data is alleen voor jouw toegankelijk met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Wij nemen het op ons deze persoonsgegevens te beschermen. In onderstaande verklaring wordt uitgelegd hoe en waarvoor we jouw persoonlijke gegevens gebruiken en beschermen.

Welke  gegevens verzamelt Emotome over mij?
Bij de registratie als gebruiker, en bij het gebruik van het platform met de happiness scan, verkrijgt, bewaart, verwerkt en gebruikt persoonlijke gegevens. Hier geef je toestemming voor bij de akkordering van de gebruiksvoorwaarden. Deze voorwaarden accepteer je automatisch door gebruik te maken van het platform.
Om het platform en de happiness scan te kunnen laten draaien wordt onder andere de volgende informatie gevraagd: naam, e-mailadres, geboortedatum, geslacht, maar bijvoorbeeld ook het team of de afdeling op je werk waar je onderdeel van uitmaakt.
Alle gebruikers hebben de beschikking over een voor hen persoonlijk afgeschermde ruimte in het platform waar zij hun persoonlijke happiness scores kunnen terugzien. Deze gegevens zijn alleen voor jou inzichtelijk. Je werkgever en je collega’s kunnen niet bij deze gegevens. Al deze gegevens worden hierna verder aangeduid als ‘persoonsgegevens’.

Waarvoor worden mijn gegevens gebruikt?
Wij gebruiken persoonsgegevens van gebruikers met als doel:

 • Het vaststellen van de identiteit van de gebruiker bij de login tot de persoonlijke ruimte;

 • De verwerking van de door de gebruiker ingevulde happiness scan tot een persoonlijke happiness score;

 • Het e-mailadres kan gebruikt worden om herinneringen en reminders te versturen van het Emotome platform zelf;

 • De geaggregeerde -niet tot een persoon te herleiden- data voor algemene informatie zoals de teamscores en de bedrijfsscores te gebruiken;

 • De geaggregeerde -niet tot een persoon te herleiden- data voor algemenere doelstellingen zoals de wetenschap, educatie en algemene interesse te gebruiken.
  Wij zorgen er dan voor dat deze data op geen enkele manier te herleiden is tot een specifiek individu.

Persoonlijke gegevens die gebruikers achterlaten op hun persoonlijke, afgeschermde gedeelte van het Emotome platform, zullen alleen voor de betreffende gebruiker toegankelijk zijn. Emotome heeft, om veiligheidsredenen en om haar dienstverlening goed uit te voeren en te verbeteren, toegang tot alle ruimtes van het platform en andere diensten. Zij zal daarmee zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan.
 
Wij openbaren géén persoonsgegevens van gebruikers aan derden, behalve in de volgende gevallen:

 • Als de gebruiker vooraf zijn uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven of er een wettelijke plicht bestaat tot het doorgeven van gegevens;

 • Indien wij hiertoe op grond van de wet gehouden zijn of als wij menen dat het noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijk voorschrift of dagvaarding, een misdrijf te voorkomen, de veiligheid van de staat te beschermen of de persoonlijke veiligheid van gebruikers of het publiek te beschermen;

Wat zijn cookies en hoe worden ze door ons gebruikt?
Een cookie is een tekstbestand dat ofwel tijdelijk in het werkgeheugen van de computer geplaatst wordt (‘sessie cookie’) ofwel op de harde schijf opgeslagen wordt (‘permanente cookie’). Cookies worden niet gebruikt om programma’s uit te voeren of virussen over te brengen. Cookies zijn uniek voor iedere gebruiker.
 
Het belangrijkste doel van cookies is het systeem te laten weten dat een specifieke gebruiker terug is op de website of platform. Wanneer een geregistreerde gebruiker inlogt op het portaal, stellen cookies het systeem in staat het gebruik van de diensten zo comfortabel mogelijk in te richten, gebaseerd op instellingen die in eerdere sessies zijn aangegeven.
 
Gebruikers hebben te allen tijde de mogelijkheid om cookies te accepteren of te weigeren. De meeste browsers accepteren cookies automatisch, maar gebruikers kunnen gewoonlijk hun browserinstellingen wijzigen om alle cookies te weigeren of om iedere keer dat er een cookie wordt aangeboden bericht te ontvangen en dan de cookies individueel te accepteren of te weigeren. Emotome kan geen goede werking van het platform garanderen wanneer cookies worden geweigerd.
 
Via ons platform wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
 
Kan ik gegevens wijzigen of verwijderen?
Als gebruiker heb je het recht alle persoonsgegevens op elk willekeurig tijdstip te verwijderen. U kunt hiervoor contact opnemen met info@br-nd.com. Wij zullen uw gegevens dan voor zover herleidbaar naar de betreffende gebruiker, van de server verwijderen
Ook bij beëindiging van het abonnement door je werkgever zullen alle gegevens, voor zover herleidbaar naar de betreffende gebruikers van de server verwijderen.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig?
Je persoonsgegevens zijn door een wachtwoord beveiligd zodat jij de enige bent die toegang heeft tot deze gegevens. Wij adviseren je wachtwoord geheim te houden en aan niemand bekend te maken. Wij zullen nooit je wachtwoord vragen in een ongevraagde e-mail.

Wij treffen passende technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies en andere onrechtmatige verwerking (bijvoorbeeld ‘hacken’). Je gegevens worden opgeslagen in een database die zich bevindt op een server in Nederland. Wij huren deze server van een derde partij en nemen daarvan ook beheersdiensten af. Wilt u meer informatie over deze partij, stuur dan een e-mail naar info@br-nd.com

Communicatie

Van tijd tot tijd kunnen wij je een email nieuwsbrief sturen met informatie onze activiteiten eventueel inclusief promotiële aanbiedingen. Ook als je een product of dienst bij ons online besteld, zullen we je een email hierover ter bevestiging sturen. Je kunt je overigens altijd en geheel of deels uitschrijven door op een link te klikken waarop staat 'uitschrijven' (of een vergelijkbare woord/zin). 

We kunnen dit Privacy Beleid van tijd tot tijd aanpassen, en zullen de laatste en actuele versie op onze website plaatsen.